nese-yoko-sayinsu-ortodonti-uzmani

1983 yılında İstanbul’da doğdu. Babası Türk annesi Japon’dur. Orta okul ve liseyi  1994-2002 yılları arasında İstanbul Erkek Lisesi’nde okudu ve Abitur diploması aldı. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden ikincilik derecesiyle mezun oldu ve aynı sene Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı’nda ortodonti doktora programına başladı.

2011 yılında ‘’Farklı Mine Pürüzlendirme Yöntemleri ile Oluşabilecek Renk Değişikliklerinin In-Vitro Olarak Değerlendirilmesi’’ konulu doktora tezini verdi ve T.C. Sağlık Bakanlığı’ndan Ortodonti Uzmanlık belgemi aldı. 2015-2018 yılları arasında Altınbaş Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalıştı ve 2016 yılında Yardımcı Doçent ünvanını aldı.

Meslek hayatına atıldığından beri sıklıkla yurt içi ve dışı kurslara ve sempozyumlara katılarak mesleğini geliştirmeye, bilgi birikimini arttırmaya ve yenilikleri takip etmeye çalışmaktadır. Eşi ile 10 senedir iki ortodonti uzmanı olarak, aynı muayenehanede aynı hastaları tedavi etmekte, bu çalışma şeklini hem kendileri için hem de hastalar için çok faydalı bulmaktadır. Bu sayede, hem hastaların tedavi planlamasının daha iyi yapıldığına, hem de hasta ile ilgili her seans bilginin detaylı şekilde kayıtlara işlenmesiyle tedavi sürecinin daha başarılı ilerlediğine ve sonucun da çok daha tatmin edici olduğuna inanmaktadır.

İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde 4 senelik Çocuk Gelişimi bölümünde okumakta, 0-18 yaş grubu bireylerin fiziksel,  zihinsel ve duygusal gelişimlerini daha bilimsel bir şekilde takip etmeyi amaçlamaktadır.

Almanca, İngilizce ve Japonca bilmektedir. Kedileri, piyano çalmayı, yüzmeyi, doğa yürüyüşü ve meditasyon yapmayı çok sever. Amatör olarak tiyatro ile ilgilenmektedir. Eşi Korkmaz ile birlikte kurslar ve konuşmalar organize etmekten büyük keyif alır.

 

Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI Expanded)

Özdemir F, Cakan U, Gönül N, Germeç Cakan D. ”Orthodontic bonding to acid- or laser-etched prebleached enamel”, Korean J Orthod. Jun;43(3):141-6, 2013. doi: 10.4041/kjod.2013.43.3.141.

Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler

1- Germeç Çakan D, Can Say E, Gönül N. ” Treatment modalities in anterior tooth size discrepancy: Stripping vs. direct adhesive restoration”, 111th Annual Session of the American Association of Orthodontists (AAO), Bildiri Kitapçığı, Poster sunumu, 232, Chicago, ABD, Mayıs 2011.

2- Gönül N, Nalbantgil D, Işık F. ”In vitro evaluation of possible color changes associated with enamel etching methods”, 88th Congress of European Orthodontic Society (EOS), Bildiri Kitapçığı, Poster sunumu, 231, Santiago de Compostela, İspanya, Haziran 2012.

 

Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler


1-Nalbantgil D, Gönül N, Arun T. ”Ortodontik Anomaliler ve Konuşma Bozukluğu İlişkisi”, Türk Ortodonti Dergisi, 24, 74-80, 2011.

2-Gönül NY, Sayınsu K .Treatment of a Class II Patient with Four Premolar Extractions and Driftodontics in the Lower Jaw.Turk J Orthod,30: 89-100, 2017.

3-Burgaz MA, Gönül NY, Sayınsu K. ”Ortodontik Biyomateryallerde Güncel Yaklaşımlar: Ark Telleri”, Türkiye Klinikleri J Restor Dent-Special Topics. 4(1):33-9, 2018.

 

Kitaplarda Yazılan Bölümler:

Sayınsu K, Sayınsu NY., ‘’Ortognatik Cerrahi Hazırlığında Doğal Baş Oryantasyonunun Sefalometrik Analiz ve Model Cerrahisi Ortamlarına Aktarılması Protokolü’’. Arı Demirkaya A., editör. Ortognatik Cerrahi. 1. Baskı. Ankara: Türkiye Klinikleri; 2019. p.14-22.

 

Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında (proceedings) Basılan Bildiriler:

1- Germeç Çakan D, Gönül N, Can Say E. ”Anterior Diş Boyut Uyumsuzluğunda Tedavi Yaklaşımları: Möllemeye Karşı Direkt Adeziv Restorasyon”, 12. Türk Ortodonti Derneği Kongresi, Bildiri Kitapçığı, 179, Ankara, Türkiye, Ekim 2010.

2- Tozlu M, Yücel SE, Gönül N, Germeç Çakan D. ”Sınıf III maloklüzyonun minivida destekli mekanikler ile tedavisi-Olgu sunumu”, 13. Uluslararası Türk Ortodonti Derneği Sempozyumu, Poster sunumu, Bildiri Kitapçığı, 211, İstanbul, Kasım 2013.

3- Germeç Çakan D., Karadede B, Gönül N, Çelebiler Ö, Durmuş Kocaaslan N. ”Bilateral dudak damak yarıklı hastada asimetrik maksiller distraksiyon”, Dudak damak yarıkları derneği 1.Kongresi, Sözlü sunum, Bildiri Kitapçığı, 19, Kapadokya, 28-30 Kasım 2014.

4- Sayınsu NY, Eraydın F, Güzel Z, Nizam B, Çakan DG, Sayınsu K .Çift Çene Ortognatik Cerrahi Sonrası Yumuşak Doku Şişliğinin Prospektif Hacimsel Değerlendirmesi’’ 16. Türk Ortodonti Derneği Kongresi, Poster sunumu, Bildiri Kitapçığı, 52, İzmir, Türkiye, Ekim 2018. (Araştırma poster 3.lük ödüllü)